דוקו לסרטי דוקו יש כמה ז'אנרים אחד מהם הוא
דוקו אקטיביזם .
דוקו אקטיביזם
הוא ז'אנר תיעודי שמדובר באותו סרט דוקו על עיתונאי או אדם הפעיל חברתית והוא עוסק
בתחום התחקיר.
לרוב
בסרטים הללו אותו אדם מנסה לשנות את אותה הבעיה או להעלות אותה בפני אנשים בחברה
שיכולים לעשות, לעזור או לשנות את אותה בעיה, או להעלות אותם לאנשי הציבור ולראות
כיצד יגיבו ומה יעשו, בסרטים הללו אנשים מנסים להעלות את המודעות של הציבור ושל
הקהל אליו הוא פונה.
הסדרה של "מגש הכסף"(פרק 1) בסרט הבמאי דורון צברי וגיא רולניק שהוא זה מעביר את הסרט מציגים את נקודת מבטם של הציבור, אבל הם מראיינים עוד אנשים בסדרה הזו כמו שר האוצר משה כחלון, עו"ד דוידה לחמן-מסר - לשעבר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לעניינים כלכליים-פיסקאליים, סמי בן יעיש - לשעבר מנכ"ל ההסתדרות ועוד... (דורון צברי הבמאי)
ברוב סרטי הדוקו מסוג זה נקודות המבט האחרות והנושא מוצג בצורה אגרסיבית,לא מכבדת וכדומה, אך כאשר הראו את הנקודות המבט האחרות הם הראו אותן בכבוד ולא זלזלו או הקצינו אותן.
היא סדרה שעוסקת בכלכלה ובמצב החברתי בישראל, הסדרה עוסקת בריכוזיות במשק ,במונופולים הגדולים ובחברות הטלפון, הביטוח, וכ'ו...

בנוסף אותה קבוצה שולטת גם בערוצי התקשורת ובעיתונים המרכזיים כמו ערוץ 13, ערוץ 12, ידיעות אחרונות ועוד...
במגש הכסף מסבירים כי ישנם 2 בנקים מרכזיים במדינה שהם שולטים בכ 60% מהאשראי בישראל והם בנק הפועלים ובנק לאומי.
הסרט מדבר גם על התקשורת שהיא אמורה להיות אובייקטיבית ולא סובייקטיבית היא אמורה להיות כלב השמירה של הדמוקרטיה, והיא לא אמורה להיות שולטת על ידי אנשים בעלי אינטרסים אישיים.
הסרט מדבר גם על התקשורת שהיא אמורה להיות אובייקטיבית ולא סובייקטיבית היא אמורה להיות כלב השמירה של הדמוקרטיה, והיא לא אמורה להיות שולטת על ידי אנשים בעלי אינטרסים אישיים.
במדינת ישראל השוחד, הפרוטקציות, הקימבונים עדיפים על פני הכישרון של אדם ועל הנכונות ועל הרצון שלו לעבוד, ונראה במדינה כי זה נראה כאילו זה בנורמה החברתית.
במדינה יש תחרות בין החברות ושכמו בטבע רק החזק שורד ומי שלא נופל, התחרות הזאת הופכת את השירות למסורבל, מיושן, במקום לעסוק בשירות טוב וחדשני הם עוסקים רק בתחרות של מי יש יותר חברות בבעלותו והשירות הציבורי הוא הדבר האחרון שמטריד אותם.
בנוסף המדינה מונעים את פרסום תקציב הביטחון ואילו היו מפרסמים אותו אני בטוחה שכל הציבור היה מודע לכמה שהוא גדול, ושלא עושים בו שימוש כזה גדול.
דורון צברי הבמאי של הסרט יוצר תוכן המון שנים בתחום הקולנוע, והשקפת עולמו היא חלק שנראה בסרט וההיא מתבטאת בכך שהוא חושב שכל העניין הזה שיש רק מעט אנשים השולטים בכלכלה הישראלית זה רע הוא קרא לזה וירוס מתפשט, צונאמי הוא מגדיר את זה כדבר רע, והוא חושף ורוצה לחשוף זאת למיליוני אנשים הוא רוצה שכולם ידעו מה קורה עם הכסף שלהם ומה עושים איתו, ושזה לא כמו שהם חושבים.
אחרי שדיברו בסרט על כל הכסף ועל הכלכלה מעניין לדעת מאיפה הכסף לסרט?, וכמו כן הסרט ממומן על ידי הגופים התומכים- הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה, ערוץ 8 - HOT ודרך חברת דנה חברת הפקות בע''מ.
לפי דעתי הסרט מעניין ואני בטוחה שההורים שלי לא ממש יודעים על מה שעושים עם הכסף שלנו.
לפי דעתי הסרט מעניין ואני בטוחה שההורים שלי לא ממש יודעים על מה שעושים עם הכסף שלנו.